Terminens kursschema. För lärarschema, stäng denna ruta och klicka på lärarschema.


RIKTLINJER VÅRTERMIN 2021:

Vi på Malmö Dansakademi önskar förbli en trygg och säker plats för både våra elever och medarbetare. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan. Idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning. Malmö Dansakademi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och pandemilagen beträffande förebyggande arbete mot Covid-19 och har anpassat vår verksamhet samt etablerat ett antal säkerhetsåtgärder inför vårtermin 2021. Genom att erbjuda dansträning online och minska antalet deltagare avsevärt på gruppträningsklasser, känner vi oss trygga med att åtgärderna ligger i linje med de nya direktiven, samtidigt som det bidrar till att våra elever fått mer utrymme att träna på.

Vår verksamhet har riskbedömts enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och bedömningen visar att kurserna kan fortlöpa vår 2021.
Det är dock önskvärt att samtliga anställda, besökare, elever och pedagoger följer dessa säkerhetsåtgärder som gäller framöver:

VAD SKA ELEVER TÄNKA PÅ?

 • Om du är i riskgrupp eller uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även vid milda symptom, skall du avstå från att komma till Malmö Dansakademi samt stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under dansaktivitet ska man gå hem direkt. Detta gäller även dig som målsman.

 • Om du känner dig frisk är du välkommen att besöka oss precis som vanligt! Kom ihåg att god hygien är ännu viktigare än tidigare.

 • Vänligen försök att undvika kollektiv trafiken (tåg/buss) i möjligaste mån. Vänligen välj andra alternativ om möjligt som t.ex. att promenera, ta bilen, cykel, scooter eller liknande.

 • Äldre, främst de över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och rekommenderas därför inte att delta i gruppaktiviteter inomhus.

 • I receptionen ansvarar du för att hålla lämpligt avstånd mellan dig och personen som står före dig i kön. Det finns numera golvdekaler som påminner om att hålla avstånd.

 • Var god håll alltid minst 1,5-2 meters avstånd från varandra på alla Malmö Dansakademins ytor. Vänligen avstå från kramar, att ta i hand och övrig närkontakt. Håll avstånd till varandra även när ni dansar, våra pedagoger kommer även att påminna om detta under passen.

 • Var god undvik onödigt ”häng” på dansskolan. Vi ser gärna att man går rakt in i angiven danssal så fort som möjligt och att man efter klassen lämnar studion så fort man kan om man inte ska ta fler klasser under dagen.

 • Tvätta händerna ofta och noggrant (minst 20 sekunder), peta dig inte i ansiktet, hosta och nysa i armvecket, var extra noga med att rengöra redskap innan och efter dig.

 • Tag av ytterkläder och skor och ta med dem in i salen för att undvika trängsel i hallen. Ta in dina saker med dig i danssalen och ha gärna alla dina saker i en enda stor väska så sakerna inte ligger utspritt. Ha gärna överdragskläder som du tar av när du ska börja dansa. I omklädningsrummen ber vi dig som elev att, om möjligt, avstå från att duscha och byta om på Dansakademin – på så sätt lämnar du plats åt de som verkligen behöver utnyttja omklädningsrummen.

 • Föräldrar uppmanas till att lämna av samt hämta sina barn för att undvika för mycket människor vid receptionsytan, vi håller givetvis koll på barnen under klasstimmen. Var god vänta gärna i bilen, utomhus eller annan lämplig plats under tiden barnen dansar. Om nödvändigt uppmanar vi till endast en förälder på plats per barn.

 • Vi kommer ej att tillåta besökare utöver 1 st förälder per barn på Malmö Dansakademi. Endast aktiva danselever som strax skall ta dansklass ska vistas på skolan för att undvika trängsel.

 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

 • Vänligen ta med eget handsprit och antibakteriella våtservetter om så önskas. Vi kommer även att erbjuda detta på plats men vi ser gärna att ni även bistår med eget.

 • Poledance elever uppmanas att ta med en egen microfiber duk då vi ej kommer att tilldela dessa då de annars delas frekvent mellan eleverna.

 • Lärarna kommer att tillförse eleverna med antibakteriella våtservetter på Balett och Poledance klasser. Rengöringen av redskapen (balett stänger och poledance stänger) kommer att bli en rutin som samtliga elever och lärare utför i början och slutet på varje klass.

 • Vi kommer att avlägsna våra mattor för att minska smittspridningen. Var god ta med egen matta till Stretch 4 Dance kursen och andra pass om detta önskas.

 • Man skall endast anmäla sig till vårterminen om man säkert vill ha en garanterad plats hela terminen.  Observera att vi rekommenderar att man anmäler sig snarast möjligt för att garantera en plats då det är begränsat antal platser under vår 2021.

 • För mer information hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida.

VILKA ÅTGÄRDER TAR VI?

 • Malmö Dansakademi följer noga utvecklingen och förlitar oss på Folkhälsomyndighetens och regeringens information och rekommendationer. Vi följer löpande utvecklingen och är redo att ta till nya åtgärder utifrån myndighetens och regeringens rekommendationer.

 • Vi begränsar deltagarantalet på våra klasser väsentligt och anpassar antalet deltagare beroende på salsstorleken med 1 person per 10 kvm, i linje med pandemilagen. Vi utgår alltid ifrån att du som deltagare ska kunna hålla avstånd till andra under danspasset, och vi överstiger aldrig pandemilagen med max 1 person per 10 kvm i våra danssalar.

 • Vi har infört nya betalningsvillkor för att minska köbildning vid kursstart. Numera skickas fakturan ut via mail 60 min efter det att anmälan är gjord. Betalning skall ske inom 24 timmar efter att anmälan är gjord. Läs mer via våra villkor!

 • Nu har vi dessutom skapat ett nytt system med vår nya "Malmö Dansakademi" app! Via denna kommer du att kunna se antalet platser på varje klass så att du kan boka in dig samma dag om så önskas, i mån av plats. Du kommer även att kunna betala direkt på sidan för kortare köer på dansskolan samt avläsa om där kommer att finnas en vikarie, inställda klasser och mycket mer.

 • Via vår nya app ska du varje gång du önskar att ta en klass checka in/checka ut från en klass. Om du ej har möjligt att delta vid ett tillfälle så checkar du enkelt ut från klassen så att någon annan kan ta din plats. Detta gör du senast 6 timmar innan passet för att få klasstillfället tillgodo som du då istället kan nyttja vid ett annat tillfälle under vårterminen. På så sätt förlorar man inga pass vid sjukdom, förhinder eller liknande. Super smidigt! OBS! Om man ej avbokar inom tidsfristen debiteras man för ett drop-in pass på 150 kr/klass (250 kr/poleklass).

 • Dessutom har vi skapat en helt ny hemsida ”MDA ONLINE” med ett brett utbud av ca 80 st online klasser för hemmaträning. Dessa kan ni ta del av när ni ej har möjlighet eller önskar att medverka på klasserna på plats.

 • Vi erbjuder dessutom möjligheten till att boka en danssal för egen träning, privatlektioner samt klasser för slutna grupper om så önskas. Privatlektionerna samt workshops kan utföras hos oss men även online eller t.o.m. utomhus! Mer information: info@dansakademi.se

 • Vi har anpassat schemat med 10 min mellan våra danspass för att undvika trängsel. Vi ser gärna att man går rakt in i salen så fort som möjligt och att man efter klassen lämnar studion så fort man kan om man inte ska ta fler klasser. Alla elever ska ha checkat in via appen från och med 90 min innan passet, detta för att motverka köbildning vid receptionen.

 • All personal skall tvätta händerna regelbundet och ofta samt stannar hemma vid sjukdomssymptom. Klasser kan därför komma att ställas in med kortare varsel än vanligt. En instruktör som känner sig sjuk kommer inte att instruera sin klass, det kan leda till att vissa klasser behöver ställas in. Om så är fallet kan vi sätta in vikarie och/eller ställa in klassen. På hemsidan/appen kan du hålla koll på vilka pass som ställs in/har vikarie.

 • Vi har ökat städfrekvensen och intensifierat städrutinerna med fokus på dörrhandtag, kranar, tvålbehållare, toaletter och andra ytor som används mycket för att säkra att du som elev har en ren miljö att dansa i.

 • Vi har endast 2 st Salsa & Bachata parkurser under våren, denna är främst riktad för partners som bor ihop eller liknande och ändå har närkontakt i vanliga fall. Vi kommer ej att rotera på passen och man anmäler sig i par (fyll dock i en anmälan per person.) Resterande Salsa och Bachata kurser kommer att omvandlas till solo shines klasser vilket innebär att man lär sig fotarbetet som man gör var för sig, utan en partner. Dock kommer vi även att lära er turer som utförs tillsammans i par så att ni lär er dansstilarna både i solo och i partnerform för att ni i framtiden enkelt ska kunna dansa även i par. Det finns gott om dansövningar att lära sig nu under tiden, det är alltid viktigt att först själv veta vad man gör innan man dansar med en partner oavsett så att man inte ”trampar varandra på tårna”.

 • Utvalda redskap har tagits bort på grund av hygienskäl bland annat zumba sticks och yogamattor. Dessa pass kan utföras utmärkt även utan dessa redskap. Handdukar borttages från omklädningsrummen, endast pappershanddukar finns att tillgå.

 • Vi har monterat tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom, att ha god handhygien samt golvdekaler med att hålla avstånd men även max antalet i salarna. Vår personal håller dessutom extra koll på plats så att våra riktlinjer efterlevs.


Vi är mycket glada över att vi kan fortsätta att bidra till folkhälsan både fysiskt och mentalt samt ett starkare immunförsvar i tider som dessa. Våra kunders hälsa är alltid i största fokus samtidigt som vi kommer att fortsätta sprida dansglädje och kärlek via den gemenskap som finnes hos oss på Malmö Dansakademi. Dans är vår stora passion och vi jobbar otroligt hårt för att erbjuda er det absolut bästa, särskilt i tider som dessa. Vi tackar er för ert ständiga stöd och er förståelse.

Nu gör vi det bästa av rådande situation och dansar oss igenom denna tid - tillsammans!